Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Grilovaný srnčí chrbát s čiernym koreňom, slivkami a zemiakovou kašou

Grilovaný srnčí chrbát s čiernym koreňom, slivkami a zemiakovou kašou

Počet porcií: 5
Obtiažnost: ★★★☆☆
Čas prípravy: cca 6 hod.

Ingrediencie:

 
  • 800 g srnčieho chrbta
  • 10 g soli maldon
  • 5 g nového mletého korenia
  • 20 g masla
  • 50 g šalotky
  • 30 g čierneho koreňa
  • 400 ml zeleninového vývaru
  • 10 g soli
  • 2 g čerstvo mletého čierneho korenia
  • 100 g sliviek
  • 10 ml slivovice
  • 100 g kryštálového cukru
  • 10 g ihličia
  • 100 g sušených sliviek
  • 40 ml citrónovej šťavy
  • 500 ml vody
  • 600 g ošúpaných zemiakov
  • 50 ml mlieka
  • 2 g mletého muškátového orieška
  • 30 g masla


Príprava:

Príprava mäsa

1.
Srnčie mäso odblaníme, nakrájame a varíme v sous-vide 3 hodiny pri 55 °C.

2.
Pred podávaním opečieme na masle s novým korením a soľou maldon – štandardne sa odporúča podávať ako medium rare.

Príprava doplnkov

1. Čierny koreň ošúpeme, nakrájame a na šalotke opečieme do sklovita, pridáme zeleninový vývar a varíme domäkka.

2. Následne blendujeme na jemné pyré, ochutíme soľou a čiernym korením a pasírujeme.

3. Slivky pozdĺžne narežeme, vyberieme kôstky a na mastnom papieri ich opečieme na rozrezanej strane tak, aby sa skaramelizovali.

4. Slivovicu, ihličie, cukor, sušené slivky a citrónovoú šťavu dáme zvariť s vodou, aby sa všetko rozpustilo, a následne zmes varíme v sous-vide 6 hodín pri 55 °C.


Príprava kaše

1. Podávame so zemiakovou kašou, ktorú pripravíme z uvarených a scedených zemiakov pridaním masla, soli, muškátového orieška a mlieka. 

2. Zmes šľahačom vyšľaháme a prepasírujeme.




Prevzaté z časopisu Gastro jar 2017.


Tipy zo Sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina