Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Jarné kuriatka s bylinkovým maslom

Jarné kuriatka

Počet porcií: 6
Obtiažnost:☆☆
Čas prípravy: 60 minut

Ingrediencie:

 
  • 4 baby kuriatka
  • 150 g zmäknutého masla
  • zväzok čerstvých byliniek (tymian, rozmarín, petržlen, medvedí cesnak a pod.)
  • 1 citrón
  • soľ

Postup:

1. Jarné kuriatka s bylinkovým maslom Rúru predhrejeme na 190 °C.

2. Bylinky nasekáme nadrobno, zmiešame so zmäknutým maslom, pridáme soľ a zľahka pokvapkáme citrónovou šťavou.

3.Kuriatka očistíme, osušíme utierkou a po celom povrchu i vnútri brušnej dutiny ich potrieme bylinkovým maslom. (Kožu môžeme aj opatrne narezať a maslo votrieť pod ňu.)

4. Vložíme do pekáča a v predhriatej rúre pečieme zhruba 10 minút.

5. Potom teplotu znížime na 170 °C a dope- čieme dozlatista (35 – 45 minút).

6. Upečené kuriatka podávame so zemiakovým pyré, dusenou či pečenou zeleninou alebo s novými zemiakmi varenými v šupke.


jarne-kuriatka


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Mäso a hydina

Mäso a hydina