Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Taliansky dresing

Taliansky dresing

Počet porcií: 1
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 15 minut

Ingrediencie:

 
  • 250 g olej olivový extra panenský

  • 30 g olivy zelené, krájané

  • 30 g Horeca Select olivy čierne, krájané

  • 15 g feferónky čerstvé

  • 50 g Horeca Select petržlen hladkolistý

  • 20 g cukor trstinový

  • 2 g soľ kamenná

  • 50 g ocot vínny, biely

Postup:

1. Listový petržlen umyjeme, otrháme lístky a nakrájame na jemné rezančeky.

2. Olivy necháme odkvapkať na sitku a nakrájame ich na kocky 2 x 2 mm.

3. Feferónky pozdĺžne rozkrojíme, špičkou noža odstránime semienka a nakrájame na rovnaké kocky ako olivy.

4. V miske rozmiešame vínny ocot spolu so soľou a cukrom.

5. Potom postupne vmiešame metličkou olivový olej, až nám vznikne jemná emulzia, do ktorej nakoniec vmiešame nakrájané kocky.

6. Dresing ochutnáme.


Komentár kuchára:

1. Pri príprave tohto dresingu je dôležité, aby suroviny boli nakrájané na kocky rovnakej veľkosti.

2. Možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu a vegetariánske pokrmy či šaláty.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Pečivo a ďalší sortiment

Ďalší sortiment