Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Koriandrový dresing

Koriandrový dresing

Počet porcií: 1
Obtiažnost: ★☆☆☆☆
Čas prípravy: 10 minut

Ingrediencie:

 
  • 300 g olej olivový extra panenský
  • 35 g Horeca Select koriander čerstvý
  • 100 g Horeca Select petržlen hladkolistý
  • 60 g ocot vínny, biely
  • 2 g soľ kamenná
  • 1 g Horeca Select čierne korenie, celé
  • 20 g cukor trstinový

Postup:

1. Petržlen aj koriander umyjeme a otrháme lístky.

2. Do nádoby nalejeme časť olivového oleja, pridáme lístky koriandra a petržlenu, trochu octu a vymixujeme do hladkej konzistencie.

3. Bylinkové pyré preložíme do väčšej misky, ochutíme soľou, cukrom, čerstvo mletým čiernym korením a metlou postupne vmiešavame zvyšnú časť olivového oleja.


Komentár kuchára:

1. V reštauračnej prevádzke pripravujeme čerstvý dresing každý deň.

2. Toto pravidlo vychádza z hygienických zásad a surovinového zloženia dresingov.

3. Čím dlhšie budeme dresing mixovať, tým viac bude strácať farbu.

4. Ak chceme dosiahnuť krásnu zelenú farbu, pred kutrovaním prelejeme bylinky horúcou a ihneď studenou vodou.

5. Dresing možno použiť ku grilovaným mäsám, na ryby, morské plody, hydinu alebo vegetariánske pokrmy.



Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Pečivo a ďalší sortiment

Ďalší sortiment