Staňte sa naším zákazníkom. Je to jednoduché.

Získať METRO kartu

Krém z bielej čokolády s ihličím a strúhankou

Krém z bielej čokolády s ihličím a strúhankou

Počet porcií: 5
Obtiažnost: ★★☆☆
Čas prípravy: 

Ingrediencie:

 
  • 350 g kryštálového cukru
  • 5 g rozmarínu
  • 350 g mandlí
  • 250 g hladkej múky
  • 150 g kakaového prášku
  • 300 g masla
  • 2 g soli
  • 2 750 g bielej čokolády
  • 20 ml smotany 33 %
  • 650 g pasterizovaných žĺtkov
  • 20 g dehydrovaného čiastočne pomixovaného ihličia
  • 5 g prachu borievky
  • 200 g ihličia


Postup:

1. Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu, zamiešame do nej žĺtky, ihličie a borievku.

2. Keď sa zmes trochu vychladí, pridáme vyšľahanú smotanu a zmesou naplníme rôzne druhy foriem.

3. Čokoládovú strúhanku pripravíme z cukru, rozmarínu a mandlí, ktoré zmixujeme v mixéri.

4. Následne pridáme ostatné suroviny a vypracujeme cesto, ktoré dáme zamrznúť.

5. Medzitým vyhrejeme rúru na 120 °C, zamrznuté cesto nahrubo nastrúhame na silikónovú fóliu na plech a 2 hodiny sušíme.




Prevzaté z časopisu Gastro jar 2017.


Tipy zo sortimentu


Archív receptov

Archív receptov

Culinar

Archív Culinar

Ovocie

Ovocie