Rovnako ako v prípade iných slávnych pochúťok, aj o vzniku pareného syra Mozzarella vraj kedysi rozhodla náhoda – údajné zakopnutie a následný pád syreniny do vriacej vody. Dnešná originálna Mozzarella sa vyrába dômyselnejšie, a to z byvolieho mlieka – výsledný produkt Mozzarella di Bufala vyniká mäkkou konzistenciou a veľmi lahodnou chuťou. Z dôvodu nedostatku byvolieho mlieka sa však pri výrobe tohto syra často používa mlieko kravské (Fior di Latte) alebo jeho kombinácia s mliekom byvolím.

Tipy z nášho sortimentu

  • Mozzarella di bufala D. O. P.

    Mozzarella dop

    Mozzarella z byvolieho mlieka si smie nárokovať chránené označenie pôvodu. Jej výroba podlieha prísnym kontrolám, čo zaručuje najvyššiu kvalitu a jedinečný chuťový zážitok.

  • Galbani Mozzarella

    Galbani Mozzarella

    Galbani Mozzarella v náleve neobsahuje žiadne konzervačné látky. Lahodný syr v praktickom 125g balení je ideálnym doplnkom studených aj teplých pokrmov.


Viac o syre Mozzarella

  • Mozzarella v studenej kuchyni

    Pravú Mozzarellu z byvolieho mlieka sa oplatí podávať samostatne – stačí ju nakrájať na plátky a pokvapkať extra panenským olivovým olejom. Výborná je napríklad v kombinácii s avokádom, olivami a paradajkami.

  • Mozzarella v teplej kuchyni

    Mozzarella si nájde skvelé uplatnenie predovšetkým v zapekaných pokrmoch, či už sú to pizzy, alebo cestoviny. Môže poslúžiť aj ako náplň slaných koláčov prípadne pečiva z lístkového cesta.

  • Podávanie

    Mozzarellu skladujte v chladničke a ihneď po otvorení obalu ju nakrájajte a podávajte. Ak váhate s výberom vhodného nápoja, vsaďte na jemne perlivé suché biele víno.

Garancia kvality

Talianske syry patria medzi prvotriedne delikatesy z ponuky METRO. Ich výberu venujeme náležitú pozornosť, starostlivo volíme dodávateľa a kontrolujeme dodržovanie všetkých predpísaných noriem týkajúcich sa prepravy aj skladovania. Vďaka tomu máte istotu špičkovej kvality všetkých ponúkaných produktov. Garanciou skvelej chuti je aj označenie D.O.P., ktoré zaručuje tradičný pôvod, charakteristický spôsob výroby a vynikajúce vlastnosti produktu.


Obľúbené syry

  • Roquefort

    Roquefort

    Kráľ syrov s modrou plesňou sa vyrába výhradne z ovčieho mlieka.

  • Brie

    Brie

    Mäkký syr s bielou ušľachtilou plesňou získava zrením výraznú chuť a arómu.