Diviaky obývajú listnaté a zmiešané lesy, kde sa živia výhradne prírodnou potravou. Vďaka tomu obsahuje ich mäso rad prospešných látok – cenné bielkoviny a tiež množstvo vitamínov a minerálov. Je tmavočervené, krehké, šťavnaté a aromatické a oproti ostatným druhom raticovej zveri má vyšší obsah tuku. V kuchyni má diviačie mäso všestranné využitie – hodí sa na pečenie, grilovanie, dusenie, na minútky aj na prípravu gulášov a ragú. Lovná sezóna dospelých diviakov začína v auguste a trvá do konca roka, mladšie kusy do dvoch rokov sa lovia celoročne.


Tipy z nášho sortimentu

  • Diviačie plece

    Diviacie plece

    Chladené plece využijete na dusenie vcelku a na prípravu zverinových gulášov, hodí sa aj na zomletie.

  • Diviačie stehno

    Diviacie stehno

    Z vykosteného stehna možno pripraviť pečienku, obstojí aj vo forme minútok opečených na panvici alebo grile.


Viac o diviačom mäse

  • Diviačie na pečenie

    Skvelú pečienku pripravíte zo stehna alebo karé, výborne obstojí aj šťavnatá a dobre prerastená krkovička. Diviačí chrbát z mladého diviaka sa výborne hodí na opekanie na otočnom grile.

  • Diviačie na dusenie

    Na kocky pokrájané plece alebo krkovička sa využíva na prípravu gulášov a ragú. Mäso skvele doplní koreňová zelenina a korenie na divinu – bobkový list, čierne korenie, nové korenie, prípadne borievka a tymián. 

  • Diviačie na minútky

    Na steakovú úpravu sa najlepšie hodia plátky diviačieho stehna, karé alebo krkovička. Skutočnou delikatesou sú medailóniky z panenky, ktorá poskytuje obzvlášť krehké a jemné mäso. 

Záruka kvalitného mäsa

Zdrojom zveriny z Nového Zélandu a Českej republiky, ktoré má METRO v ponuke, je výhradne veterinárne riadne kontrolovaná lovená zver spĺňajúca všetky podmienky zdravotnej nezávadnosti. Spracovanie ulovených kusov podlieha prísnym normám a mäso vždy prehliadne zaškolená osoba – člen poľovníckeho združenia. Ak je zviera v poriadku, poľovník vyplní prehlásenie, bez ktorého sa mäso nesmie predávať.



Ďalšie obľúbené druhy mäsa

  • Bravčová krkovička

    Bravcova krkovicka

    Vďaka vyššiemu obsahu tuku zostáva prerastená krkovička po tepelnej úprave šťavnatá a aromatická.

  • Kurča

    Kurca

    Za popularitou kurčiat stojí výborná chuť, ľahká dostupnosť a nevídane široký kulinársky potenciál.

  • Bravčové pliecko

    Bravcove pliecko

    Bravčové pliecko si vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu a je ideálne na prípravu dusených pokrmov.