Kurčatá sa na trh dodávajú v troch veľkostiach. Jarné kurčatá so žltkastým, výnimočne jemným mäsom idú na porážku vo veku 3 až 5 týždňov a vážia 350-400 g. Najbežnejšie brojlerové kurčatá idú na porážku v 5. až 6. týždni veku po dosiahnutí hmotnosti 750-1100 gramov. Najlepšie sa hodia na vyprážanie, pečenie alebo grilovanie. V porážkovom veku 10-12 týždňov váži pulard 1200-2500 g. Jeho mäso má intenzívnejšiu chuť než mäso brojlerov, a ak sa kŕmi len kukuricou, vyznačuje sa lákavým žltkastým sfarbením.

Okrem celých kurčiat chladených aj mrazených sú v predaji jednotlivé porcie vrátane vykostených rezňov. Šťavnaté, chutné a málo tučné kuracie mäso je bohaté na proteíny a dôležité aminokyseliny a ponúka nespočetné možnosti tepelnej úpravy.


Tipy z nášho sortimentu

  • HS stehenný rezeň horný

    HS stehenny rezen horny

    Mäsité horné časti stehien z kvalitných slovenských kurčiat Horeca Select sú pripravené na tepelnú úpravu.

  • FFF kukuričné kurča bez drobkov, Francúzsko, chlad. 1x cca 1,5 kg

    FFF kukuricne kurca bez drobkov

    Krmivo francúzskych kukuričných kurčiat obsahuje minimálne 30 % kukurice. Výkrm trvá 35-42 dní.


Viac o kurčati

  • Kurča vcelku

    Celé kurča ponúka najširšie možnosti využitia. Chuťové obohatenie aj objem dodá pečená hydinová plnka, kurča možno ďalej plniť bylinkami, cesnakom, citrusmi a ďalšími ingredienciami.

  • Kuracie diely

    Rôzne druhy kuracích dielov sú v ponuke chladené aj mrazené. Pri značke Horeca Select sa možno spoľahnúť na profesionálne očistenie a perfektnú prípravu na tepelné spracovanie.

  • Mrazené kuracie produkty

    Kuracie stehenné a prsné rezne, kalibrované stehná a delené krídla Horeca Select sa zamrazujú technológiou IQF. Pred prípravou si z balenia ľahko odoberiete potrebný počet porcií.

Kvalitný a široký sortiment hydiny

Poprednými producentmi špičkovej hydiny sú Francúzi. Čerstvý tovar z Francúzska je na pultoch METRO trikrát týždenne. Môžete si vyberať zo širokého sortimentu chladenej francúzskej hydiny, a to napríklad z kukuričných kurčiat alebo kurčiat Label Rouge, v sezóne sú v predaji aj kapúny a baby morky. Z ďalších produktov možno spomenúť celú chladenú kačicu a káčera aj ich časti, perličky, prepelice a holúbätá. Celoročne sú

v ponuke chladené a mrazené kurčatá Horeca Select, ktoré pochádzajú len z kontrolovaných slovenských fariem a ktoré boli kŕmené v súlade s prísnymi predpismi.



Obľúbené druhy mäsa

  • Kačica

    Kacica

    Krehké a aromatické mäso kačíc chutí skvele pečené, pražené aj v podobe paštéty alebo teriny.

  • Srnčie mäso

    Srncie

    Srnčie mäso má jemnú chuť a je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa s chuťou zveriny ešte len zoznamujú.