Z kačice divej boli vyšľachtené dva základné typy kačice domácej: kačica európskeho typu a kačica ázijská. Európske plemená sa rozlišujú podľa zemepisného pôvodu – kačica elsberská sa chová v Anglicku, z Francúzska pochádza väčšia kačica ruánska a menšia nantská. V obchodoch sa možno najčastejšie stretnúť s reprezentantkou ázijského typu – tučnejšou kačicou pekinskou, medzi ktorej krížence patrí aj vodňanská kačica. Menej tučná je pižmovka (kačica čínska dovážaná z Južnej Ameriky alebo barbarie z Francúzska) s nižšou hmotnosťou a červeným mäsom. Krížencom pižmovky a pekinskej kačice je mulard – hlavný zdroj kačacích foie gras. Okrem celých kačíc sú v predaji kačacie prsia a stehná alebo prsia v reze tournedos, ktoré môžu byť plnené foie gras.



Viac o kačici

  • Pomaly pečená kačica

    Mäso pečené pomaly pri nižších teplotách má lahodnú chuť, nie je vysušené a perfektne sa oddeľuje od kosti. Kačica sa konfituje, t.j. pečie pri veľmi nízkej teplote vo vlastnej šťave a tuku až 12-14 hodín.

  • Kačacie foie gras

    Stučnená kačacia pečeň váži do 700 g a jej cena je oproti husacej pečeni nižšia. Získava sa predovšetkým z kačíc mulard, ktoré sa ľahko vykrmujú. Pečeň sa pečie, griluje, smaží alebo sa pripravuje vo vodnom kúpeli.

  • Paštéty a teriny

    Lahôdkou z pečene sú paštéty a teriny podávané na plátku bieleho chleba. Medzi obľúbené ingrediencie patria rôzne druhy kvalitného alkoholu, figy, pomaranče, jablká, paprika alebo olivy, do terín sa pridáva aj mäso.

Široký výber

V sortimente METRO môžete vyberať z vynikajúcich českých kačíc z Vodnian, ponúkame aj lahôdkové kačice z francúzskych chovov a zastúpená je aj hydina z Maďarska. Kačice možno kúpiť s drobkami aj bez nich.


Tipy z nášho sortimentu

  • Kačacie tournedos

    Kacacie turnedos

    Plátky kačacích pŕs sa najlepšie hodia na minútkovú úpravu, vďaka ktorej zostane mäso krehké a šťavnaté.

  • Foie Gras IGP

    Foie Gras IGP

    Delikátna kačacia pečeň s certifikátom garantovaného pôvodu pochádza výhradne z francúzskych chovov.


Ďalšie obľúbené druhy mäsa

  • Kurča

    Kurca

    Za popularitou kurčiat stojí výborná chuť, ľahká dostupnosť a nevídane široký kulinársky potenciál.

  • Bravčové pliecko

    Bravcove pliecko

    Bravčové pliecko si vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu a je ideálne na prípravu dusených pokrmov.

  • Hovädzia sviečkovica

    Hovadzia svieckovica

    Najcennejšia a najžiadanejšia časť hovädzieho poskytuje krehké a jemné vláknité mäso.