Hovädzie predné ponúka najviac typov mäsa s najrôznejším kuchynským využitím, ktorému vládnu guláše a polievky. Okrem cenovo výhodného mäsa na varenie poskytuje aj vysokokvalitné časti porovnateľné s mäsom zadným (napr. pliecko vhodné na marinovanú pečienku a tatársky biftek) za priaznivejšiu cenu. Hovädzie pliecko poskytuje chudé mäso s väčším obsahom väziva. Oproti zadnému stehnu je tuhšie, potrebuje teda dlhšiu tepelnú úpravu, rovnako ako krk a podplecie, resp. pierko. To je vhodné aj na pečenie, zatiaľ čo najlacnejšie rebierko a hruď sa najlepšie uplatnia pri varení. Hovädzie predné (glejovka, močing) so špikovou kosťou je nepostrádateľná pri výrobe silných vývarov.

Tipy z nášho sortimentu

  • Hovädzie líčka 140

    Hovadzie licka 140

    Krátke mäso z lícnych kostí dobytka vyžaduje dlhú tepelnú úpravu, potom sa však premení na delikatesu.

  • Hovädzie predné bez kosti

    Hovadzie predne bez kosti chlad

    Vysokokvalitné mäso z krku sa okrem klasického dusenia a varenia hodí aj do pomalého hrnca.


Viac o hovädzom prednom

  • Pliecko

    Mäso z pleca je najvhodnejšie na pečenie, dusenie a varenie. Minútková úprava mu nesvedčí, pretože počas krátkej prípravy väzivo ani šľachy nezmäknú.

  • Krk

    Mäsitý krk pokrájaný na kocky sa najčastejšie používa na guláš, vcelku s kosťou sa môže tiež variť alebo pošírovať. Veľmi často sa spracováva v mletej podobe.

  • Na polievku

    Najlepšou voľbou je hruď, vysoké rebierko alebo glejovka s kosťou – doplní ich koreňová zelenina a koreniny. Silný a chutný vývar zaručí dlhé a pozvoľné varenie.

Objednávky na mieru

Vďaka novej mäsovej platforme METRO v Jažloviciach pri Prahe, kde prebieha spracovanie čerstvého mäsa, sa na nás môžete obrátiť s požiadavkami na špecifické rezy alebo iné úpravy danej suroviny. Spresniť možno aj spôsob balenia, teda veľkosť a počet jednotlivých kusov. Tieto špecifikácie vám umožnia jednoduchšiu a rýchlejšiu prípravu mäsitých pokrmov z vášho jedálnička.



Ďalšie obľúbené druhy mäsa

  • Bravčové pliecko

    Bravcove pliecko

    Bravčové pliecko si vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu a je ideálne na prípravu dusených pokrmov.

  • Hovädzia sviečkovica

    Hovadzia svieckovica

    Najcennejšia a najžiadanejšia časť hovädzieho poskytuje krehké a jemné vláknité mäso.

  • Bravčové stehno

    Bravcove stehno

    Jedna z najhodnotnejších častí bravčového poskytuje jemné a obzvlášť chudé mäso.

  • Srnčie mäso

    Srncie

    Srnčie mäso má jemnú chuť a je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa s chuťou zveriny ešte len zoznamujú.