Stehno poskytuje veľmi kvalitné mäso zo zadnej bravčovej štvrťky. K dispozícii je celé s kožou aj s nožičkou, po odblanení a očistení ho možno rozdeliť na horný šál (sval z vnútornej strany stehna) a dolný šál (sval z vonkajšej časti stehna často predávaný aj s kožou), orech a špičku stehna. Celé bravčové stehno, prípadne horný a dolný šál sa využívajú na výrobu šunky, jednotlivé časti chudého a krehkého mäsa majú pestré kulinárske uplatnenie.

Tipy z nášho sortimentu

  • Bravčové stehno bez kosti/šály II

    Bravcove stehno bez kosti saly II

    Dokonale očistené a odblanené mäso pripravené na krájanie na rezne. Hodí sa aj na roládu alebo jemný bravčový guláš.

  • FL bravčové stehno plátky chlad.

    FL bravcove stehno platky chlad

    Kvalitné plátky vlastnej značky METRO Fine Life možno grilovať, dusiť a vyprážať. Vyžadujú si kratšiu a miernejšiu tepelnú úpravu než krkovička.


Viac o bravčovom stehne

  • Horný šál

    Chudé mäso (3 % tuku) s ponechanou tukovou vrstvou je ideálne na pečenie vcelku alebo vo forme rolády, očistené a odblanené sa hodí na rezne a možno z neho pripraviť rad dusených pokrmov ako napr. soté a ragú. 

  • Dolný šál

    Jemne mramorované mäso so spodnou časťou tuku sa pečie vcelku – po krátkom prudkom opražení zo všetkých strán, pozvoľna a pri nižších teplotách. Ďalšie využitie je podobné ako pre horný šál.

  • Orech

    Jemne vláknitý orech vrátane špičky stehna sa dá piecť vcelku rovnako ako ostatné chudé a krehké typy mäsa. Nakrájaný na kocky sa hodí do mäsového fondue, ale aj do gulášov a perkeltov. 

Garancia kvality

Bravčové mäso Horeca Select zo slovenských fariem patrí k najkvalitnejším produktom na trhu, pričom pôvod každého kusa možno dohľadať až ku konkrétnemu farmárovi. Chovatelia sú povinní kontrolovať a evidovať používané krmivo, čo zaručuje, že sa zvieratám podávajú len kvalitné suroviny. V priebehu 12-dňovej záručnej lehoty môže byť mäso uložené v ochrannej atmosfére alebo vo vákuu bez obáv zo straty kvality. Po rozbalení z vákua by malo 10 minút odvetrať a po vybratí z chladničky ho pred prípravou nechajte ustáliť na izbovú teplotu. Nikdy mäso nedávajte na zdroj tepla priamo z chladničky, aby neutrpelo teplotný šok a nestuhlo.



Ďalšie obľúbené druhy mäsa

  • Bravčové pliecko

    Bravcove pliecko

    Bravčové pliecko si vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu a je ideálne na prípravu dusených pokrmov.

  • Srnčie mäso

    Srncie

    Srnčie mäso má jemnú chuť a je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa s chuťou zveriny ešte len zoznamujú.

  • Hovädzie predné

    Hovadzie predne

    Hruď, bôčik, rebierko a krk si vyžadujú dlhšiu tepelnú úpravu varením alebo dusením.

  • Kačica

    Kacica

    Krehké a aromatické mäso kačíc chutí skvele pečené, pražené aj v podobe paštéty alebo teriny.