Mäso z pleca, nazývané aj pliecko, je chudšie než krkovička (s povrchovým tukom 9-10 % tuku, po jeho odstránení 5-7 %), má však hrubšie vlákna a viac šľachovitých častí. Plece sa predáva vcelku s kosťou a kožou, častejšie je však vykostené a rozdelené na veľké pliecko a ploché alebo lúpané pliecko. Veľké pliecko je vhodné na pečenie vcelku a na steaky.

Tipy z nášho sortimentu

  • Bravčové pliecko bez kosti 5D chladené

    Bravcove pliecko bez kosti 5D chladene

    Vykostené bravčové pliecko z nemeckých chovov je dokonale odblanené a očistené, takže ho možno ihneď použiť na tepelnú úpravu.

  • Bravčové pliecko b. k. BIO – chladené

    Bravcove pliecko b k BIO  chladene

    Mäso s označením BIO pochádza zo šetrne usmrtených ošípaných, ktoré boli kvalitne a zdravo kŕmené a žili vo veľkorysom priestore.


Viac o bravčovom pliecku

  • Dusenie

    Menej šľachovité ploché pliecko možno piecť vo forme rolády alebo menších závitkov. Dokonale očistené mäso sa po nakrájaní na kocky dusí na rasci, zelenine alebo na hubách.

  • Pečenie

    Vláknitejšie a šľachovitejšie mäso si vyžaduje dlhšiu tepelnú úpravu než ostatné druhy bravčového. Možno ho piecť vcelku aj grilovať nakrájané vo forme špízov. Teplotu pečenia je potrebné udržiavať okolo 100 °C. 

  • Ragú a guláše

    K najpopulárnejším pokrmom z bravčového pleca patrí segedínsky guláš. Ostatné guláše, ragú a perkelty ponúkajú rad chuťovo zaujímavých variácií, v ktorých hrá najčastejšie prím cibuľa a paprika. 

Garancia kvality

Bravčové mäso Horeca Select zo slovenských fariem patrí k najkvalitnejším produktom na trhu, pričom pôvod každého kusa možno dohľadať až ku konkrétnemu farmárovi. Chovatelia sú povinní kontrolovať a evidovať používané krmivo, čo zaručuje, že sa zvieratám podávajú len kvalitné suroviny. V priebehu 12-dňovej záručnej lehoty môže byť mäso uložené v ochrannej atmosfére alebo vo vákuu bez obáv zo straty kvality. Po rozbalení z vákua by malo 10 minút odvetrať a po vybratí z chladničky ho pred prípravou nechajte ustáliť na izbovú teplotu. Nikdy mäso nedávajte na zdroj tepla priamo z chladničky, aby neutrpelo teplotný šok a nestuhlo.



Ďalšie obľúbené druhy mäsa

  • Diviačie mäso

    Diviacie

    Tmavočervené diviačie mäso je krehké, šťavnaté a výrazne aromatické.

  • Srnčie mäso

    Srncie

    Srnčie mäso má jemnú chuť a je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa s chuťou zveriny ešte len zoznamujú.