Bravčové karé nájdete v predajniach aj pod názvom kotleta. Kvalitné chudé mäso obsahujúce približne 5 % tuku pochádza z chrbta. V zadnej časti karé je prirastená krehká „panenka“ (fileta, sviečkovica) – najkvalitnejšie a najchudšie bravčové mäso obsahujúce len 2 % tuku, ideálne na minútkovú úpravu. Predná časť karé býva k dispozícii s časťou rebier a hrudnými stavcami, prípadne naporciovaná na jednotlivé kotlety s kosťou alebo bez kosti. Mäso možno piecť vcelku, plátky sa pripravujú ako minútky alebo steaky na grile, vypráža sa v trojobale.


Tipy z nášho sortimentu

  • Bravčové karé b. k. BIO chlad.

    Bravcove kare b k BIO chlad

    Chudé vykostené karé BIO pochádza zo slovenského chovu, kde sú ošípané kvalitne a zdravo kŕmené a žijú vo veľkorysom priestore.

  • FL bravčové karé b. k., plátky, chlad.

    FL bravcove kare b k platky chlad

    Plátky karé vlastnej značky METRO Fine Life možno grilovať, dusiť a smažiť. Vyžadujú si kratšiu tepelnú úpravu než kotlety s kosťou.


Viac o bravčovom karé

  • Karé na pečenie

    Karé vcelku možno potrieť zmesou na báze horčice, skvele si rozumie aj s rascou a cesnakom. Chrumkavú a chutnú kôrku zaistí zmes strúhanky, oleja a sekaných čerstvých byliniek.

  • Karé na dusenie

    Nakrájané kotlety možno dusiť na korení, na rasci alebo hubách, výborne chutia aj v kombinácii so šalviou a jablkami. Krehké karé získate pomalým dusením celého karé v mlieku.

  • Kotlety na minútky

    Dlhý pobyt v marináde zbytočne prebije chuť mäsa, preto v prípade minútok vsaďte na ochutenú zmes, ktorou mäso krátko pred prípravou potriete, alebo hotové mäso podávajte s omáčkami alebo dipmi.

Garancia kvality

Bravčové mäso Horeca Select zo slovenských fariem patrí k najkvalitnejším produktom na trhu, pričom pôvod každého kusa možno dohľadať až ku konkrétnemu farmárovi. Chovatelia sú povinní kontrolovať a evidovať používané krmivo, čo zaručuje, že sa zvieratám podávajú len kvalitné suroviny. V priebehu 12-dňovej záručnej lehoty môže byť mäso uložené v ochrannej atmosfére alebo vo vákuu bez obáv zo straty kvality. Po rozbalení z vákua by malo 10 minút odvetrať a po vybratí z chladničky ho pred prípravou nechajte ustáliť na izbovú teplotu. Nikdy mäso nedávajte na zdroj tepla priamo z chladničky, aby neutrpelo teplotný šok a nestuhlo.



Ďalšie obľúbené druhy mäsa

  • Hovädzia sviečkovica

    Hovadzia svieckovica

    Najcennejšia a najžiadanejšia časť hovädzieho poskytuje krehké a jemné vláknité mäso.

  • Kurča

    Kurca

    Za popularitou kurčiat stojí výborná chuť, ľahká dostupnosť a nevídane široký kulinársky potenciál.