Krkovička patrí k najobľúbenejším častiam bravčového. Šťavnaté, prerastené a chuťovo výrazné mäso s obsahom tuku 10-14 % pochádza z prednej bravčovej štvrťky a od ostatného svetloružového bravčového sa líši tmavším odtieňom. Predáva sa s kosťou aj bez kosti, obľúbená je tiež údená úprava. Vyšší podiel tuku, ktorý vyzdvihne chuťové prednosti mäsa, krkovičku predurčuje na úpravy pri vysokých teplotách bez rizika vysušenia. Možno ju piecť vcelku a nakrájanú na plátky ju môžete grilovať, dusiť, piecť alebo vyprážať v trojobale.

Tipy z nášho sortimentu

  • HS bravčová krkovička s k., plátky

    HS bravcova krkovicka s k platky

    Slovenská bravčová krkovička Horeca Select s kosťou je ideálnou voľbou na grilovanie a dusenie, plátky sú starostlivo pripravené na okamžitú úpravu.

  • Bravčová krkovička bez kosti

    Bravcova krkovicka bez kosti

    Jemne prerastené mäso možno využiť na pečenie vcelku, na rozkrájanie na plátky aj na prípravu bravčového guláša, perkeltu a ďalších pokrmov s omáčkou.


Viac o bravčovej krkovičke

  • Krkovička na grilovanie

    Vyberajte ľahko prerastenú krkovičku s kosťou – ideálne sú pevné, asi 3 cm hrubé plátky svetlej farby. Mäso nenaklepávajte a grilujte približne za 6 hodín po vybratí z chladničky. 

  • Krkovička na pečenie

    Dobre prerastenú krkovičku najlepšie s kosťou pred pečením prudko opečte na panvici, aby sa mäso na povrchu zatiahlo a zostalo šťavnaté. Čím tučnejší kúsok zvolíte, tím viac sa po upečení zmenší.

  • Krkovička na rezne

    Na prípravu vyprážaných rezňov voľte čo najchudšiu krkovičku nakrájanú naprieč vláknam na plátky 1-1,5 cm hrubé. Mäso naklepte až tesne pred obaľovaním. Nezabudnite na malé zárezy na okrajoch.

Garancia kvality

Bravčové mäso Horeca Select zo slovenských fariem patrí k najkvalitnejším produktom na trhu, pričom pôvod každého kusa možno dohľadať až ku konkrétnemu farmárovi. Chovatelia sú povinní kontrolovať a evidovať používané krmivo, čo zaručuje, že sa zvieratám podávajú len kvalitné suroviny. V priebehu 12-dňovej záručnej lehoty môže byť mäso uložené v ochrannej atmosfére alebo vo vákuu bez obáv zo straty kvality. Po rozbalení z vákua by malo 10 minút odvetrať a po vybratí z chladničky ho pred prípravou nechajte ustáliť na izbovú teplotu. Nikdy mäso nedávajte na zdroj tepla priamo z chladničky, aby neutrpelo teplotný šok a nestuhlo.



Ďalšie obľúbené druhy mäsa

  • Hovädzia roštenka

    Hovadzia rostenka

    Krehká roštenka sa výborne hodí na minútkovú úpravu a grilovanie.

  • Kurča

    Kurca

    Za popularitou kurčiat stojí výborná chuť, ľahká dostupnosť a nevídane široký kulinársky potenciál.

  • Srnčie mäso

    Srncie

    Srnčie mäso má jemnú chuť a je ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa s chuťou zveriny ešte len zoznamujú.